خیلی از ما قدر موها و سلامتی مان را تا زمانی که آن ها را از دست ندهیم، نمی دانیم. کاشت یا پیوند مو باعث می شود اغلب افراد موهای پر پشت سابق خود را - یا حداقل موهای پر پشت تری - به دست آورند. در این مقاله از پزشک شهر به موضوع پیوند مو و نتایج حاصل از آن می پردازیم.
پس از پیوند یا کاشت مو انتظار چه نتایجی داشته باشیم؟
کچلی یا کم پشت شدن مو باعث شده اعتماد بنفس خود را از دست بدهید؟ پس مطمئن باشید این عمل تاثیر مطلوبی هم در زندگی و هم ظاهر شما خواهد داشت. اما همیشه مشورت با بهترین کلینیک کاشت مو در شیراز، درک بهتری از نتایج هنگام و بعد عمل به شما ارائه می دهد.
پیوند یا کاشت مو چیست؟
در عمل پیوند یا کاشت مو، برای بهبود وضعیت قسمت هایی که دچار ریزش یا کم پشتی شده اند، از موهای خودتان استفاده می شود. در آمریکا پزشکان از حدود ۷۰ سال پیش عمل های مشابه انجام می دادند. اما امروزه روش ها دستخوش تغییرات زیادی شده اند.
معمولا این عمل در مطب پزشک یا متخصص انجام می شود. در ابتدا جراح پوست سر را پاکسازی می کند و با تزریق دارو ناحیه پشت سر را بی حس می کند. در بیشتر مواقع پزشک تصمیم می گیرد که از کدام یک از دو روش زیر استفاده کند. جراحی نوار فولیکولی (FUSS) یا جراحی واحد فولیکولی (FUE).
روش FUSS
در جراحی نوار فولیکولی یا FUSS، جراح نواری از پوست پشت سر شما به طول ۱۵ تا ۲۵ سانتی متر بر می دارد. پس از برداشت، پوست این ناحیه با بخیه بسته می شود. جالب است بدانید که ناحیه عمل به سرعت با موهای اطراف پوشیده و مخفی می شود.
در مرحله بعد تیم جراحی نوار برداشت شده را به ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ قسمت کوچک برش می زنند. روی هر کدام از این گرافت ها تنها یک یا چند عدد مو قرار دارد. تعداد و نوع برش ها به نوع، کیفیت و رنگ مو و حتی اندازه ناحیه ای که پیوند روی آن صورت می گیرد بستگی دارد.
روش FUE
در جراحی واحد فولیکولی FUE، تیم جراحی پشت سر شما را شیو می کند. سپس پزشک، فولیکول های مو را دانه دانه بر می دارد. نقطه های کوچک به جا مانده به سرعت خوب می شوند و ناحیه توسط موهای اطراف پوشانده می شود.
بعد از این مرحله، هر دو عمل دقیقا یکسان هستند. جراح بعد از آماده سازی گرافت ها، ناحیه ای که پیوند انجام می شود را پاکسازی و بی حس می کند. در ادامه متخصص با سوزن یا چاقوی جراحی، در ناحیه مورد نظر سوراخ یا شکاف های ریزی ایجاد می کند. سپس فولیکول ها و گرافت هایی که برداشته بود را با ظرافت در این ناحیه قرار می دهد. معمولا اعضای دیگر تیم جراحی نیز برای این بخش از کاشت یا پیوند مو همکاری می کنند.
با توجه به اندازه سطح ناحیه ای که هدف پیوند است، عمل بین ۴ تا ۸ ساعت طول می کشد. در صورتی که هنوز ریزش مو دارید یا موهای پر پشت تر می خواهید می توانید عمل را دوباره انجام دهید.
نتایج دلخواه و روند بهبود
ممکن است پس از عمل، پوست سر بسیار حساس شود. حتی بعضی مواقع لازم باشد بیمار تا چند روز مسکن مصرف کند. به همین دلیل جراح به شما توصیه می کند که حداقل برای یکی دو روز بانداژ ها را بر ندارید. بسته به شرایط شما ممکن است پزشک برای چند روز اول مصرف آنتی بیوتیک و داروی ضد التهاب تجویز کند. بیشتر افراد می توانند پس از ۲ تا ۵ استراحت بعد از عمل به کار و فعالیت معمول خود برگردند.
در فاصله ۲ تا ۳ هفته بعد از عمل، مو های پیوند زده شده می ریزند. این موضوع عادی است و چند ماه طول می کشد تا موهای جدید رشد کنند. در اغلب افراد موهای پیوندی جدید بعد از ۶ تا ۹ ماه رشد می کنند. برخی از جراحان و متخصصان پس از عمل مصرف داروی ریزش مو مینوکسیدیل را برای افزایش رشد مو توصیه می کنند. هنوز مشخص نیست که این دارو تا چه میزان موثر است. توجه نمایید ورم بعد از کاشت مو کاملا طبیعی است.
خطرات و عوارض عمل کاشت مو
همچون انواع دیگر جراحی، پیوند مو نیز خطرات دارد که به ندرت رخ می دهند. مواردی از قبیل خونریزی و عفونت در محل زخم. همچنین در موارد خاص اثر زخم باقی می ماند یا موها به شکلی غیرطبیعی رشد می کنند.
تقریبا در همان بازه ای که موهای جدید شروع به رشد می کنند، بعضی از افراد دچار التهاب یا عفونت فولیکول مو می شوند. این عارضه که فولیکولیتیس می گویند. مصرف آنتی بیوتیک و استفاده از کمپرس گرم و سرد به درمان علایم آن کمک می کنند. در بعضی بیماران این احتمال وجود دارد که ناگهان موهای طبیعی ناحیه پیوند ریزش کنند که علت آن شوک وارد شده به بدن است. اما نگران نباشید چون در اکثر موارد این اتفاق موقت است.
با متخصص پوست و مو درباره این خطرات و این که تا چه حد وضعیت تان بهبود پیدا می کند مشورت کنید. پزشک می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید آیا این عمل برای شما مناسب است و نتایج مطلوبی را خواهد داشت یا نه.
منبع: مقالات سلامتی سایت WebMD.com