قارچ پوستی چیست؟
یکی از بیماری هایی که در تمام جوامع می توان آن را مشاهده نمود قارچ و یا عفونت پوستی می باشد که آن را در علم پزشکی مایکوز می نامند. قارچ پوستی یکی از انواع بیماری های پوستی می باشد که توسط قارچ ها ایجاد می گردد. البته منظور، قارچ های زیبایی که در طبیعت می رویند نیست وانواع دیگر قارچ است که میلیون ها گونه بوده و بر روی گیاهان ، در خاک، روی سطح خانه و حتی روی پوست شما زندگی می کنند.این بیماری باعث مشکلات پوستی از جمله بثورات یا برجستگی روی پوست می شود.
علائم قارچ پوستی چیست:
این علائم عبارتند از :
تغییرات پوستی از جمله قرمز شدن و احتمالا ترک خوردن یا لایه برداری از پوست. عفونت های قارچی پوست که معمولا خطرناک و جدی نمی باشند اما از آنجایی که باعث قرمزی و تورم و نیز برجسته شدن پوست می گردند نیاز به معالجه دارند. همچنین قارچ ها ممکن است باعث عفونت شوند که بایستی به پزشک مراجعه نمایید. البته نکته ی جالب توجه این است که در داروخانه ها انبوهی از داروهای ضد قارچ را بدون نسخه به فروش می رسانند و شما در این مورد مشکلی نخواهید داشت.
البته لازم به ذکر است که انواعی از قارچ ها با آلوده کردن پوست سر، بازو، صورت، پا و تنه ، نواحی حلقوی قرمز رنگی را بر روی پوست شما به وجود می آورند که پوسته پوسته شده و مرکز آنها سفید می باشد.این نوع قارچ ها در علم پرشکی تینئا می نامند. عفونت های تینئای پا ، ناخن و نواحی تناسلی معمولا به دلیل اینکه شکل حلقه ای پیدا نمی کنند به عنوان قارچ پوستی شناخته نمی شوند.
- بهداشت نامناسب
- سو تغذیه
- زندگی در آب و هوای گرم
- تماس با افراد و یا حیوانات مبتلا به قارچ پوستی
- سیستم ایمنی سرکوب شده در اثر بیماری و یا دارو
- انجام دادن ورزش های تماسی همچون کشتی
- استفاده از حمام یا رخت کن های مشترک
درمان قارچ پوستی
شما می توانید برای قارچ های پوستی ، از داروخانه ها بدون نسخه، داروهای مخصوصی را دریافت نمایید. همچنین استفاده از این داروها در درمان قارچ های پوستی موثر می باشند:
- سرگریسوفولوین
- هیدرو کلراید تریبنافین
هر دوی این داروها خوراکی هستند و تا 6 هفته باید استفاده شوند. البته این داروها هردو عوارضی دارند از جمله : اسهال و ناراحتی معده.
پزشک همچنین ممکن است که این داروها را به همراه یک غذای پرچرب مانند کره ی بادام زمینی و یا بستنی تجویز نماید.
سایر عوارض جانبی این داروها عبارتند از:
- حساسیت به آفتاب
- استفراغ
- غش
- سرگیجه
- راش
واکنش آلرژیک در افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند. البته برای درمان عفونت های قارچی نیز که بر روی پوست سر به وجود می آیند می توانید از شامپوهای ضد قارچ که در داروخانه ها به فروش می رسد استفاده نمایید.
روش های جلوگیری از قارچ پوستی
در اینجا چند نکته برای کمک به جلوگیری از عفونت های قارچی آورده شده است:
- پاهای خود را به طور مرتب خشک کنید، به خصوص بین انگشتان پا. رطویت باعث ایجاد عفونت قارچی می شود.
- از پوشیدن لباس های تنگ و مرطوب خودداری کنید.
- حوله، لباس و کفش با دیگران به اشتراک نگذارید.
- اگر می توانید، کفش های خود را در هوای آزاد خشک کنید.
نکته: علائم قارچ پوستی می تواند با سایر بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما اشتباه گرفته شود. بنابراین، مهم است که برای تشخیص صحیح به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید.