ایمپلنت دندان یکی از بهترین روشها برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است. این روش با کاشت پایهای فلزی در استخوان فک انجام میشود و سپس دندان مصنوعی روی آن قرار میگیرد. ایمپلنت دندان یک روش دائمی است و اگر بهداشت دهان و دندان رعایت شود، میتواند تا پایان عمر دوام داشته باشد. یکی از مشکلاتی که ممکن است بعد از انجام ایمپلنت دندان به وجود بیاید، سیاه شدن لثهها است. در ادامه این مطلب، دلایل سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت و روشهای پیشگیری از آن را بررسی میکنیم.
علت سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت دندان نیز ممکن است عوارضی داشته باشد. یکی از این عوارض، سیاه شدن لثه است. سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از شایعترین دلایل، قرارگیری نامناسب ایمپلنت است. اگر ایمپلنت به درستی در جای خود قرار نگیرد، ممکن است باعث ایجاد فشار و تحریک بر روی لثه شود. این تحریک میتواند منجر به سیاه شدن لثه شود. در ادامه انواع دلایل را بررسی می کنیم. توجه داشته باشید که با توجه به عوارض احتمای ایمپلنت انجام آن برای همه مناسب نیست. برای پاسخ به سوال ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست می توانید کلیک نمایید.
عفونت لثه
یکی از مهمترین دلایل ایجاد عفونت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. عدم مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور مرتب باعث تجمع پلاک میکروبی روی دندانها و لثه میشود. این پلاک میکروبی میتواند باعث التهاب لثه و در نهایت عفونت شود. عفونت لثه در ادامۀ پوسیدگی دندان ایجاد میشود. پوسیدگی دندان زمانی رخ میدهد که باکتریهای دهان به مینای دندان آسیب میرسانند. این آسیب میتواند باعث ایجاد حفرههایی در دندان شود. اگر حفرهها درمان نشوند، میتوانند به عصب دندان آسیب برسانند. این آسیب میتواند باعث ایجاد درد و عفونت در دندان شود.
استحکام کم استخوان
لثه به طور طبیعی قدرت زیادی برای نگهداری دندان دارد. اما عواملی مانند بالا رفتن سن، ضربه و فشار میتوانند استحکام لثه را کاهش دهند. افرادی که استخوان لثه ضعیفی دارند، کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند. زیرا پایه ایمپلنت به خوبی درون استخوان لثه قرار نمیگیرد و ممکن است سیاه شود. افرادی که استخوان لثه ضعیفی دارند باید قبل از ایمپلنت دندان، توسط دندانپزشک متخصص معاینه شوند. زیرا برخی از دندانپزشکان بی تجربه، بدون توجه به استحکام استخوان لثه، ایمپلنت دندان را انجام میدهند که ممکن است باعث سیاه شدن لثه شود.
مصرف دخانیات
بعد از کاشت ایمپلنت، مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی میتواند باعث شکست ایمپلنت، سیاه شدن لثه و کاهش موفقیت درمان شود. پایه ایمپلنت از ریشه دندان طبیعی ضعیفتر است و در برابر مواد مضر آسیبپذیرتر است. حتی با کاشت دقیق ایمپلنت، مواد مضر میتوانند وارد شیارهای پایه ایمپلنت شوند. سیگار کشیدن باعث کاهش جریان خون در لثه میشود که میتواند منجر به عفونت و تحلیل استخوان شود.
راههای پیشگیری از سیاه شدن لثه چیست؟
بهترین راه برای جلوگیری از سیاه شدن لثه، رعایت بهداشت دهان و دندان است. این به این معنی است که روزانه دو بار مسواک بزنید، روزانه نخ دندان بکشید و از دهان شویه استفاده کنید. همچنین مهم است که به طور منظم به دندانپزشک خود برای تمیز کردن و معاینات حرفه ای مراجعه کنید.
اگر سیگار می کشید، ترک آن بهترین راه برای جلوگیری از سیاه شدن لثه و سایر مشکلات لثه است. مصرف دخانیات یک عامل خطر اصلی برای ایجاد بیماری پریودنتال است که می تواند منجر به سیاه شدن لثه شود.
خوردن یک رژیم غذایی سالم یکی دیگر از راه های خوب برای جلوگیری از سیاه شدن لثه است. خوردن غذاهای غنی از ویتامین ها و مواد معدنی به حفظ سلامت لثه ها کمک می کند. برخی از انتخاب های خوب شامل سبزیجات سبز برگ، مرکبات، آجیل و ماست است. از خوردن غذاها و نوشیدنی های شیرین که می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند خودداری کنید.
همچنین توجه داشته باشید که انتخاب بهترین دکتر ایمپلنت دندان، بسیار مهم است. برای مشاهده بهترین متخصص ایمپلنت دندان در شیراز می توانید روی لینک کلیک نمایید.
منبع: bweisshealth.com