چه ارتباطی بین دیابت و ایمپلنت دندانی وجود دارد؟ کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی چه مشکلاتی به همراه دارد؟ همانطور که می دانید کاشت ایمپلنت جایگزین خوبی برای دندان از دست رفته است و مزایای زیادی دارد؛ اما آیا انجام این روش برای افراد مبتلا به دیابت هم امکان پذیر است؟ برخورداری از شرایط جسمی مناسب برای انجام این تکنولوژی جدید کاشت دندان اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که ممکن است انجام ایمپلنت موفقیت آمیز نباشد، بهتر است در صورت ابتلا به بیماری دیابت حتماً آن را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی ، معمولاً با مشکلاتی مواجه هستند؛ زیرا بیماران دیابتی نقص و ضعف سیستم ایمنی دارند. در حقیقت این افراد به شدت در معرض ابتلا به بیماری های گوناگون و عفونت می باشند. این مسئله باعث شده است تا افراد دیابتی نسبت به استفاده از این روش درمانی ناامید باشند و یا از انجام این روش صرف نظر کنند.
آیا امکان کاشت ایمپلنت برای افراد دیابتی وجود دارد؟
به طور کلی می توان گفت که بیماری دیابت و ایمپلنت با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند؛ چرا که میزان گلوکز خون تاثیر مستقیمی بر روند بهبود هرگونه زخم و جراحت دارد. به همین خاطر دیابت روند بهبود زخم ها و جراحت ها را تحت شعاع خود قرار می دهد. به عبارتی دیگر، بالا رفتن میزان گلوکز خون در عملکرد گلبول های سفید اختلال ایجاد می کند. در نتیجه بدن فرد دیابتی نمی تواند با باکتری ها مبارزه کند. بدین ترتیب، احتمال بروز عفونت و التهاب افزایش پیدا می کند.
ضعف سیستم ایمنی بدن در پی تغییر در سطح قند خون به وجود می آید و همین موضوع احتمال پس زدن کاشت دندان به این روش را بالا می برد. بنابراین، انجام کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی نیازمند جدیدترین تکنولوژی می باشد؛ زیرا اختلال در عملکرد گلبول های سفید و ضعف در سیستم ایمنی ناشی از تغییر سطح گلوکز خون رخ می دهد.
ارتباط بین دیابت و ایمپلنت دندانی
خوشبختانه باید گفت که بیماران دیابتی هم می توانند مانند افراد دیگر نسبت به جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان اقدام کنند؛ البته باید سطح قند خون آنها در حد ایده آل باشد. ناگفته نماند که این افراد باید پیش از انجام ایمپلنت مواردی را رعایت کنند که در بخش بعد به آنها خواهیم پرداخت.
ممکن است دندانپزشک متخصص ایمپلنت دندان براساس تجربه و تخصص خود، بیمار دیابتی را به متخصص دیابت و تغذیه ارجاع دهد. معاینه تخصصی توسط پزشک تغذیه، کنترل مصرف دارو و انسولین موجب می شود روند کاشت دندان با این روش را برای بیماران مبتلا به دیابت به راحتی انجام شود.
افراد دیابتی پیش از کاشت ایمپلنت چه نکاتی را باید رعایت کنند؟
پیروی از نکات مراقبتی پیش از انجام ایمپلنت لازم بوده و از اهمیت زیادی برخوردار است. به طور کلی، پیش از انجام هرگونه خدمات دندانپزشکی باید سوابق بیماری خود را به دندانپزشک اطلاع دهید و او را از بیماری های زمینه ای خود مطلع کنید. خوب است بدانید که تمام نکات مراقبتی پیش از کاشت باید با مشورت و تجویز پزشک و متخصص ایمپلنت انجام شود.
- اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید، از چند هفته قبل از جراحی میزان قند خون خود را به صورت مداوم چک کنید. پس از آنکه به ثبات نسبی رسید، نسبت به انجام آن اقدام کنید.
- پزشک و دندانپزشک خود را از همه داروهایی که مصرف می کنید، آگاه سازید.
- در صورتی که از انسولین استفاده می کنید، از پزشک خود بپرسید که روز قبل از جراحی از چه دوزی مصرف کنید.
- در مورد راه های کنترل سطح قند خون با پزشک خود مشورت کنید.
- برخی داروهای کنترل دیابت در طول کاشت دندان به این روش جدید باعث بروز مشکلات قند خون می شوند. چنانچه از این داروها استفاده می کنید، حتماً با دندانپزشک خود در میان بگذارید.
جراحی ایمپلنت برای بیماران دیابتی چه مزایایی دارد؟
رفع مشکل بی دندانی برای زیباتر شدن لبخند، بهبود جویدن غذا و همچنین اصلاح تکلم لازم است و افراد مبتلا به بیماری دیابت نیز به این روش احتیاج دارند. کاشت ایمپلنت انواع مختلفی دارد که افراد مبتلا به دیابت باید پیش از انتخاب نوع آن با دندانپزشک خود مشورت کنند. انجام ایمپلنت برای بیماران دیابتی مزایای زیادی در بر دارد.
برخی از مهمترین مزایا عبارتند از:
- عوارضی همچون التهاب، عفونت و تورم در روش درمانی ایمپلنت از روش های دیگر دندان مصنوعی کمتر دیده می شود.
- استفاده از این روش برای افراد دیابتی باعث می شود قدرت بیشتری برای جویدن انواع مواد غذایی، سبزیجات و میوه جات پیدا می کنند.
- دندان هایی که با این شیوه جدید تکنولوژی ایجاد می شوند عملکردی مشابه دندان های طبیعی دارند.
- طرح لبخند این افراد اصلاح شده و جایگزین خوبی برای دندان های از دست رفته خود پیدا می کنند.
بررسی علت شکست ایمپلنت در بیماران دیابتی
نگرفتن پیوند و موفقیت آمیز نبودن جراحی ایمپلنت از مهمترین عوارض این روش درمانی برای افراد دیابتی است. علت این موضوع می تواند به عدم کنترل صحیح سطح قند خون مربوط باشد. به علت تاثیر خاص و عوارضی که بیماری دیابت بر بدن افراد می گذارد، احتمال شکست ایمپلنت در افراد مبتلا به دیابت بیشتر از سایر افراد است.
در زیر، به برخی از اصلی ترین علل شکست ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی اشاره می کنیم:
- عفونت: در برخی موارد شکسته شدن دندان ایمپلنت شده به عفونت مربوط می شود. همانطور که می دانید، سطح بالای قند خون در بافت های بدن باعث عفونت می شود. در نتیجه جریان خون در بدن کاهش پیدا می کند و عملکرد گلبول های سفید با اختلال مواجه می گردد.
- تاخیر در درمان زخم: بدیهی است که زخم ها در بیماران دیابتی به سختی بهبود پیدا می کنند. زخم ایجاد شده در لثه ناشی از جراحی ایمپلنت برای بهبود به زمان نسبتاً زیادی نیاز دارد. در این مدت زمان طولانی احتمال پس زدن ایمپلنت و عفونت افزایش می یابد و موجب شکسته شدن آن می شود.
سخن پایانی
روش ایمپلنت برای رفع جای خالی دندان از بین رفته گزینه مناسبی است. در حال حاضر در بسیاری از مطب ها و کلینیک های دندانپزشکی کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی انجام می گردد. گردش خون در بدن با تشدید دیابت مختل شده و انجام فرایند جدیدترین تکنولوژی کاشت دندان را با مشکل مواجه می کند. به خاطر داشته باشید که رضایت از انجام این روش و داشتن دندان هایی با کیفیت، مستحکم و زیبا کاملاً به تخصص، مهارت و تجربه دندانپزشک بستگی دارد.
با مراجعه به سایر صفحات وب سایت ما (pezeshke-shahr.com) می توانید از کلیه خدمات دندانپزشکی، دریافت نوبت و مشاوره استفاده کنید. اگر به دنبال یک متخصص ایمپلنت حرفه ای و کاربلد هستید، می توانید از وب سایت ما کمک بگیرید. برای یافتن بهترین متخصص دندانپزشکی و با تجربه در این زمینه در شهرهای مختلف کشور سایر صفحات سایت پزشک شهر را مشاهده کرده و به صورت کاملاً رایگان نوبت بگیرید.